Foto: TT Nyhetsbyrån

Hedwall har svårt att hitta fokus

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Hedwall har potential att slå världens bästa spelare – men att British Open drar igång på en torsdag kan bli problematiskt enligt 25-åringen. – Alltså, jag har svårt att hitta fokus, säger hon, rapporterar TT.

– Mitt mål för veckan är att vara med inför söndag, men för att ta mig dit måste jag vara i rätt tillstånd från start. Jag vet att jag har en växel till att lägga i när det drar ihop sig, men jag funderar på hur jag ska kunna tagga till direkt från start, säger Hedwall till golf.se.

Att British Open drar igång på en torsdag gör henne fundersam.

– Alltså, jag har svårt att hitta fokus. Jag är som bäst när det gäller, när det är mycket folk omkring hålen och det gäller mycket. Då pumpar jag upp mig själv. Men att gå ut en torsdag, även i en tävling som Britisth Open, när det är tomt runtomkring och det bara är torsdag så har jag svårt att tända till, säger 25-åringen.

Caroline Hedwall har haft skadeproblem under våren och är därför osäker på formen. Men att hon kan slå värdseliten bevisade hon inte minst i Solheim Cup i fjol, där hon vann fem av fem matcher.

– Jag måste skapa det där tunnelseendet. Jag vet ju att jag kan slå toppen i världen när jag har det, det gäller bara att kunna hit dit oftare, säger hon, enligt TT.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.