Heikkinen vann dramatisk final

Uppdaterad
Publicerad

Inför en fullsatt läktare på Irwindale i Los Angeles tog finländaren Toomas Heikkinen hem guldet i rallycross i X-games. – Jag är så lycklig just nu.

Inför en fullsatt läktare på Irwindale i Los Angeles tog finländaren Toomas Heikkinen hem guldet i rallycross i X-games. Segern var 22-åringens fjärde raka i Global Rallycross Championship och hans andra raka guld i X Games.

– Jag är så lycklig just nu. Jag tror teamet kommer fira med en stor fest ikväll.

Tanner Foust från USA tog silvret och norrmannen Sverre Isachsen vann brons. Patrik Sandell hamnde dessvärre i trubbel. Ken Block och Liam Doran körde ihop i inledningen av finalen, och fick med sig Brian Deegan och Patrik Sandell. 31-åringen från Östersund slutade till sist åtta i finalen.

– Sammantaget, utöver att jag åter blev påkörd i startkurvan, så var det en bra helg. Att ta med sig en silvermedalj från X-Games Los Angeles är inte helt fel, säger Sandell i ett pressmeddelande.

Anton Marklund fanns inte med i finalen då han kraschade i kvalet till finalen. Han körde in en skyddspelare efter att ha tvingats väja för en stillastående bil.

Los Angeles var den sista rallycrosstävlingen i X Games 2013. Global Rallycross Championship fortsätter i Atlanta den 10 augusti.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.