Hemmastarkt Linköping jagar tätkänning i guldracet. Foto: Bildbyrån

Hemmastarkt Linköping jagar tätkänning i guldracet

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll jagar Linköpings FC poäng hemma mot Umeå, med chans att knappa in på Eskilstuna och Rosengård i toppstriden.

Med sju matcher kvar är Linköpings FC  i högsta grad inblandat i toppstriden och är seriens starkaste hemmalag. – Vi har ända sedan flytten till Linköping Arena varit starka på hemmaplan, men den här säsongen har hittills varit något speciellt. Det ger oss en väldigt stark trygghet och ett bra självförtroende varje gång vi vet att vi får chansen att spela inför vår hemmapublik, säger LFC:s tränare Martin Sjögren till klubbens hemsida.

– Umeå är ett bra lag som har ett flertal väldigt skickliga spelare, framförallt i sin offensiv. För oss handlar det inte så mycket om att fokusera på deras spel utan att se till att vi själva gör en bra prestation och sätter oss i en situation där vi kan vinna matchen. Men självklart har vi den största av respekt för Umeå, säger Martin Sjögren till klubbens hemsida.

Klubbens jagar sitt andra SM-guld – men att bli tvåa och därmed spela sig till en Champions league-biljett står nästan lika högt upp på önskelistan.

– Det är enormt viktigt att ta sig ut i Europa igen. Det är föreningens uttalade mål att vara med där. Men visst, vinner du serien är det också klart, säger Martin Sjögren till Corren.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.