Ingelsten: Jag spelar inte

Uppdaterad
Publicerad

Falkenberg står inför en mycket viktig match mot Mjällby i den allsvenska bottenstriden. Laget får klara sig utan den viktiga anfallaren Patrik Ingelsten, som stoppas från spel. – Jag följer matchen från läktaren, säger han Hallands Nyheter.

Sista omgången av allsvenskan blir raffinerad. Tre lag är indragna i bottenstriden; Mjällby, Gefle och Falkenberg. Mjällby bör vinna mot Falkenberg för att kunna passera Gefle på kvalplatsen. För Henrik Larssons Falkenberg räcker det med en poäng för att vara säkra på att slippa kvalspel.

– Det är säsongens viktigaste match och det är kul att få avsluta hemma, säger ”Henke” till SVT Sport.

Allsvenskan 2014

Hur gör du för att inte spelarna ska bli för nervösa under matchen?

– Det handlar om att få gruppen att känna trygghet och lugn och ha sinnesnärvaron att prestera när det gäller. Vi har pratat och förberett. Men det är okej att vara nervös. Det släpper när matchen börjar i regel, men hur snabbt det sker är ju individuellt, säger Henke.

Ingelsten spelar inte

Mycket av förhandssnacket har handlat om viktiga anfallaren Patrik Ingelsten, som är utlånad från Mjällby till Falkenberg. Klubbarna har en överenskommelse om att han inte ska spela när lagen möts, men Henrik Larsson har tidigare varit inne på att han vill spela med det bästa laget.

– Ni får se när matchen börjar om han spelar eller inte. Jag tänker inte berätta det nu, säger Henke.

Men Ingelsten själv säger nu att han inte kommer spela i matchen.

– Det är en väldigt speciell situation och det är svårt att uttala sig om. Men avtalet är skrivet och det är bara att acceptera läget. Jag trodde väl inte att jag skulle hamna i den här situationen när jag blev utlånad i somras, säger han till Hallands Nyheter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet