Foto: Bildbyrån

”Henke” siktar på comeback i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Efter sju veckors skadefrånvaro är Henrik Lundqvist ombytt för spel i kvällens bortamatch mot Ottawa.

Men stjärnmålvakten vaktar båsdörren och tros inte göra comeback förrän i helgen.

Lundqvist har inte spelat sedan den 2 februari, då han drabbades av en nackskada. Det troligaste är att han är tillbaka i målet i en av helgens båda matcher mot Boston eller Washington.

– Vi bestämmer på fredag hur vi gör, och ”Hank” är vår förstemålvakt, säger Rangers coach Alain Vigneault.

NHL 2014-2015

I Sportspegeln på söndag möter Marie Lehmann en avspänd Henrik Lundqvist som i en lång intervju ser tillbaka på skadefrånvaron men även blickar framåt mot det han hoppas ska bli Rangers bästa Stanley Cup.

Henrik Lundqvist är bara en av flera svenska storstjärnor som är aktuell just nu. Zlatan Ibrahimovic finns med när Sverige inleder årets EM-kvalspel borta mot Moldavien fredag kväll. Sarah Sjöström simmar mot sina största konkurrenter i Eindhoven nästa vecka. Och Charlotte Kalla har lämnat klartecken till att köra mot herreliten på femmilen i Dundret Runt, andra helgen i april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2014-2015

Mer i ämnet