Foto: SNTV

Henke slog ett slag för Muhammad Ali

Uppdaterad
Publicerad

New York – en plats där mängder av stjärnor lever och har passerat revy. En av de största, Muhammad Ali, hyllades i går på en välgörenhetstillställning där en hockeykung slog några slag för den gamle boxningshjälten.

New England Patriots quarterback Tom Brady, tungvikstmästaren Evander Holyfield och ”kungen av New York” Henrik Lundqvist fanns på plats för att samla in pengar och hylla Ali på en gala i Brooklyn, New York. 

Lundqvist fick göra ett försök att visa sina boxningstalanger men vet inte om Holyfield var särskilt imponerad av svenskens svingar mot sandsäcken.

Men imponerad är dock Lundqvist själv över vad Muhammad Ali betytt för idrotten som helhet.

– Jag tror att Muhammad Ali har bettyt oerhört mycket för alla idrottsmän egentligen. Han var en otroligt stor profil i så många år så jag tror att även personer som inte håller på med idrott har på något sätt engagerat sig i hans liv, det han har gjort i ringen men även utanför ringen, säger svenske målvaktsstjärnan.

Inspiration av en boxningslegendar alltså. Svensken, som hunnit bli 35 år, har även själv en uppgift som just inspiratör i omklädningsrumnmet i Rangers.

– Har ju blivit 35 nu och det hände lite snabbt tycker jag, skrattar Lundqvist.

– Självklart är det mycket ansvar nu, mer ansvar nu för varje år man är i New York. Jag börjar mitt tolfte år här och självklart så känner man att man vill hjälpa nya killarna som kommer till organisationen. Jag är rätt bekväm i den rollen. De första åren var man fokuserad på sig själv och sin egen uppgift sedan började man ta mer ansvar både på och utanför rinken. Det har kommit ganska naturligt de sista åren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.