Foto: TT Nyhetsbyrån

Henrik Stenson årets golfare – igen

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson utsågs på torsdagen till årets golfare. Det är fjärde gången som den 38-årige världstvåan får utmärkelsen.

Henrik Stenson utsågs till Årets golfare även 2006, 2007 och 2013. Priset delas ut för 49:e gången 2014 och är ett samarbete mellan tidningen Svensk Golf och Föreningen golfjournalisterna. Stenson toppade 57 av 66 röstlistor.

”Det är alltid en kul utmärkelse och ett bevis på att man har haft en riktigt bra säsong”, säger Henrik Stenson i ett pressmeddelande.

”Jag är nöjd med 2014 oavsett om jag hade vunnit i Dubai (Europatourfinalen) eller inte. Att följa upp fjolårets succéår med min näst bästa säsong i karriären går inte att ge annat än fem stjärnor.”

Henrik Stenson inledde året som världstrea. Efter att som lägst under året ha varit sexa på rankingen i mitten av november avancerade han till andra plats efter sin seger i Dubai i årets sista tävling. Världsettan Rory McIlroy har stått i en klass för sig, medan Stenson tog sin enda tourseger för året i Europatourfinalen i Dubai.

Stenson imponerade stort utanför det ordinarie tourschemat. När Sverige slog USA i Ryder Cup i skotska Gleneagles i slutet av september bidrog Stenson med tre segrar av fyra möjliga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.