Foto: SVT

HIF sparkar klubbdirektören

Uppdaterad
Publicerad

Helsingborg gör sig av med klubbdirektören Paul Myllenberg. Detta efter ett styrelsemöte.

Paul Myllenberg fick beskedet av styrelsen.

– Jag blev överraskad av beskedet. Jag blev kontaktad av Claes Ohlsson som meddelade att styrelsen kommit fram till beslutet. Det kom som en stor överraskning, säger Paul Myllenberg till SVT Sport.

Personalen i Helsingborg fick beskedet under förmiddagen.

Paul Myllenberg har länge varit Helsingborgs starke man och har varit klubbdirektör i HIF sedan sommaren 2005.

På senare tid har det varit en turbulent period i Helsingborg sedan en Djurgårdssupporter misshandlades till döds i samband med den Allsvenska premiären.

HIF uttalar sig

Helsingborgs IF:s ordförande Claes Ohlsson säger till SVT Sport att beslutet är ömsesidigt och att förändringen är nödvändig för att kunna fortsätta utveckla verksamheten.

– När vi presenterade detta för Paul fanns det ett stort samförstånd om att vi skulle gå skilda vägar. Jag och styrelsen är mycket tacksamma för Pauls insatser under den mest sportsligt framgångsrika perioden i HIF:s historia, säger Olsson.

Paul Myllenberg lämnar sin tjänst den 1 juli och Joel Sandborg, kommersiell chef för HIF, kommer att ta över som t f klubbdirektör fram till ny klubbdirektör anställts. Sökandet efter ny klubbdirektör har inletts.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.