Historisk elitserieguld i curling

Uppdaterad
Publicerad

Stockholmslaget Team Panthera blev i dag historiskt efter segern i elitserien – spelarna är de yngsta genom tiderna att ta hem ett elitserieguld i curling.

– Vi fick precis se något historiskt. Enormt imponerande. De höll en jämnhet som gjorde att de vann både grundserien och slutspelet. Det här kommer folk inte glömma i första taget, säger förbundskapten Peja Lindholm.

Isabella Wranå, 17, Jennie Wåhlin 17, Johanna Höglund, 18, och Fanny Sjöberg, 17, vann den mycket jämna finalen mot Skellefteå med siffrorna 5-4 – ett fint formbesked inför junior-VM som drar igång i slutet av veckan.

Det var lika inför slutomgången där Isabella Wranå avslutade med en iskall dragning och säkrade guldet. Segern innebär också att laget har säkrat en plats i nästa års landslagstrupp.

Resultat

1. Sundbybergs CK Team Panthera

2. Skellefteå CK Team AllTele

3. Sundbybergs CK Team Golldreson

4. CK Granit-Gävle Team Celebra

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.