Foto: TT Nyhetsbyrån

”Hon har varit extremt fantastisk”

Uppdaterad
Publicerad

I morgon väntar bronsmatch mot Montenegro i handbolls-EM, där insatsen från hyllade Isabelle Gulldén kan bli skillnaden mellan en medalj och en 4:e plats.

– Hon har varit extremt fantastisk under mästerskapet, hyllar norska stjärnan Camilla Herre till SVT Sport.

Under hela EM-resan från Varazdin via Zagreb till Budapest har lovorden haglat över Isabelle Gulldén. Superlativen kommer även från våra grannar, som krossade gulddrömmen i fredags:

– Jag tycker hon har en otrolig överblick, Gulldén har varit extremt fantastisk under turneringen, säger norska stjärnan Camilla Herrem.

Handbolls-EM 2014

– Hon är verkligen bra. En spelare i världsklass, säger linjegiganten Heidi Löke.

Åren i danska storklubben Viborg har utvecklat Isabelle Gulldén till en världsspelare, som nu har goda chanser att komma med i EM:s All Star Team.

”Bella” leder skytteligan på 51 mål,  tack vare ett hundraprocentigt straffskytte och en svåröverträffad hunger framåt. Gulldén har i sedvanlig anda stått för flera bländande passningar, men även tagit stora kliv som försvarsspelare under turneringen.

– Hon kommer att bli utsedd till MVP (mest värdefulla spelare) i EM. Bellas prestation under det här mästerskapet är värd en guldmedalj, hyllar Linnéa Torstenson till SVT Sport.

– Det hade ju varit en jättestor ära, för det betyder att man har gjort något bra. Jag hade hellre stått med en guldmedalj, men självklart hade det varit ett plåster på såren.

– Det har känts väldigt bra under mästerskapet. Det känns som att jag har tagit ett rätt stort kliv genom att vara väldigt farlig själv, även i försvaret. 

– Det är jätteroligt. Jag hoppas att det fortsätter så i morgon och även i framtiden, säger Isabelle Gulldén till SVT Sport.

Hur mycket skulle en bronsmedalj betyda för dig?

– Oerhört mycket. Det är inget som händer ofta inom svensk handboll. Det hade betytt så mycket, eftersom vi har kämpat så hårt, och det känns verkligen som att det har varit vårat mästerskap. Att stå där med en bronsmedalj hade varit riktigt grymt. Jag tycker att Montenegros spelare såg trötta ut mot Spanien igår, så jag hoppas att vi kan köra över dem, säger Isabelle Gulldén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM 2014

Mer i ämnet