”Hoppas jag får korsa mållinjen med ett stort leende på läpparna”

Uppdaterad
Publicerad

Trots att hon ännu inte kan träna för fullt har Helena Jansson varit bland de bästa i orienteringens världscup i vår. Nu ser hon fram emot VM i Skottland. ”Det har gått oförskämt bra”, säger svenskan till SVT Sport.

Helena Jansson har haft problem med hälarna och hälsenorna sedan 2011, och har genomgått tre operationer. Men i år har det börjat vända. Hon tog bland annat två världscupsegrar i Norge i juni.

– Jag är så himla glad att jag efter alla mina skadebekymmer har tagit mig till ännu en start på VM, säger hon.

Orienterings-VM 2015

– Nu i vår har det gått bra. Jag springer utan smärta. Fortfarande bara varannan dag men det går åt rätt håll hela tiden.

”Som en vanlig häl”

Även om hon ännu inte tränar för fullt så gör sig inte hälen påmind som förut.

– Den är som en vanlig häl. Jag tänker inte på att jag har den, jag tror att det är så de flesta människor har det.

– Alla de lopp jag har sprungit har gått fantastiskt bra. När jag väl står på startlinjen är jag extremt sugen och laddad och det ar varit en fördel under våren.

Hon har 13 VM-medaljer i karriären varav två guld, men vill inte sätta några medaljmål i VM

– Jag hoppas jag får korsa mållinjen med ett stort leende på läpparna, och framförallt är jag supertaggad på att springa stafetten tillsammans med de andra tjejerna.

SVT sänder mästerskapet med start i helgen. Läs mer här!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Orienterings-VM 2015

Mer i ämnet