Poliser försöker få kontroll över jätteslagsmålet på läktaren. Foto: Scanpix

Huliganism när Millwall slogs ut

Uppdaterad
Publicerad

Millwall slogs ut ur FA-cupen av Wigan. På läktaren slogs fansen – med varandra.

Wigan slog Millwall med 2-0 i semin på FA-cupen på Wembley, men segern över- skuggades av ruggiga slagsmål på läktaren där Millwallfans slogs med varandra och med poliser och vakter. Polisen grep tio personer efter oroligheterna som kastade en skugga tillbaka till 1970- och 1980-talen då våldet var en del av vardagen på engelska arenor.

Trots att polis och vakter försökte att avstyra det hela höll slagsmålet på i runt 20 minuter inför 62 335 på plats.

”Väldigt sorgliga bilder på en liten flicka i tårar när slagsmålen bröt ut på Millwalls läktare ”, twittrar Daily Telegraphs Henry Winter.

För Wigan är det den största bedriften i klubbens 81-åriga historia. Wigan möter segraren mellan Chelsea och Manchester City (spelas i morgon) i finalen.

-Det blir inte större än så här. Det här är en enorm framgång för alla kring klubben, säger Wigans manager Roberto Martinez enligt BBC.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.