HV71:s Christoffer Persson deppar efter självmål till 2-3. Foto: Bildbyrån

Märkligt självmål sänkte HV71

Självmål i ishockey existerar inte på pappret. Men Chris Abbots hemåtpass i HV71:s öppna mål mot Frölunda kan inte räknas som något annat. 3–2-målet avgjorde till regerande mästarlagets fördel – med 1.07 kvar att spela. ”Skit händer, säger HV71:s Chris Abbott till C More.

Med lite mer än en minut kvar av den tredje perioden, och ställningen 2–2, var det vinkat för avvaktande Frölunda-utvisning i mötet med HV71 i Jönköping.

Hemmalaget valde då att ta ut målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel och spela med sex utespelare mot fem i jakten på ett avgörande 3–2-mål.

Det blev också fallet.

Men inte på det sättet en kan tro.

”Inte varit med om det själv”

HV71-centern Chris Abbotts bakåtpass till forwarden Mattias Tedenby vid offensiv blå linje var missriktad och gled förbi Tedenby – hela vägen ner i ett eget öppet mål. Frölundabacken Oscar Engsund, som var sista motståndarspelare på pucken, noterades för det matchavgörande målet. Den tidigare HV-spelarens första i SHL.

– Jag visste att vi hade ett powerplay som väntade. Men passen var för lång. Jag har sett det hända förut men inte varit med om det själv. Det är sådant som händer, säger Chris Abbot till C More och fortsätter.

– Skit händer. Det är ett sätt att hamna bland höjdpunkterna.

”100 procent tur”

– Det är klart att det är hundra procent tur. Det är så reglerna är, säger Frölundas målvakt Jonas Gustavsson till Cmore.

HV71, som ledde matchen med 2–0 men tappade till 2–2 i mitten av den tredje perioden, fick en minut på sig att kvittera det snöpliga målet, men misslyckades. Förlusten var lagets första efter ordinarie tid den här säsongen.