Artister på Idrottsgalan

Uppdaterad
Publicerad

Några av Sveriges största artister kommer att förgylla Idrottsgalan den 19 januari. Charlotte Perelli, Orup, Mando Diao, Magnus Carlsson från Weeping Willows och Ola Salo uppträder.

Magnus Carlson, sångaren i banden Weeping Willows och Tandem Sky har också gett ut flera album som soloartist. Nu senast har han varit aktuell med Weeping Willows två skivor som släpptes under 2014. 

Orup, en av Sveriges mest folkkära och namnkunniga artister, har en lång och gedigen karriär bakom sig. På Idrottsgalan kommer han att framföra specialskrivet material. Just nu högaktuell med ny show på Hamburger Börs i Stockholm. 

Idrottsgalan 2015

Charlotte Perrelli är aktuell med sin tolkning av karaktären Eva Peron i musikalen Evita som spelas i Stockholm. Perelli har vunnit Melodifestivalen två gånger, varav den första ledde till en vinst i Eurovision Song Contest med låten ”Take Me To Your Heaven”. 

Mando Diao har gjort sig kända som en av Sveriges bästa grupper live. De har släppt flera bejublade album där det senaste innehåller låten ”Love Last Forever” som är den officiella låten till skid-VM 2015 i Falun.

Ola Salo är aktuell med ett nytt album och framför nya singeln ”Go On Go On” live för första gången på Idrottsgalan. Salo var under hösten en av deltagarna i tv-programmet Så Mycket Bättre på TV4. 2011 avslutade smålänningen en 20 år lång karriär med The Ark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrottsgalan 2015

Mer i ämnet