Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg gör jätteförlust

Uppdaterad
Publicerad

Ekonomin är allt annat än bra i klassiska IFK Göteborg. Idag släppte klubben verksamhetsberättelsen för 2014 och man backar hela 10,4 miljoner.

– Det här var självklart ingen överraskning. Vi har gjort en medveten satsning på en spelartrupp som ska ligga i toppen både i allsvenskan och i Europa och det har varit omställningens år vilket innebär en hel del merkostnader på ledande poster, säger IFK:s klubbdirektör Martin Kurzwelly till Göteborgs-Posten.

Extra anmärkningsvärd blir förlusten om man tittar på hur mycket klubben sålt spelare för under perioden: 25,3 mkr. Största enskilda affären var Sam Larsson till nederländska Heerenveen.

Allsvenskan 2015

Publiksnittet var lägre än förväntat vilket gav mindre intäkter. Dessutom har kostnaderna för elitlaget ökat från drygt 44 mkr 2013 till drygt 58 mkr för förra året.

Man har inför kommande säsong inte lyckats komma överrens med storsponsorn Prioritet Finans om en fortsättning, och letar nu efter en ny sponsor.

– Vi jobbar intensivt med det och diskuterar med olika företag. Men i den processen är det inte viktigt att det går snabbt. Det är viktigt att det blir rätt, säger Kurzwelly.

Klubben sparkade förra säsongen tränaren Mikael Stahre och plockade in Jörgen Lennartsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet