Iksu till semifinal efter dramatik

Kvartsfinalserien mellan Iksu och Endre blev spännande in i det sista. Iksu avgjorde det femte mötet i den tredje perioden och besegrade Endre med 5-3 på bortaplan.

2-2 i matcher och upplagt för dramatik.

Endre ledde hemma i Södervärnshallen inför den sista perioden efter två mål av skyttedrottningen Anna Jakobsson, men gästerna lyckades vända tack vare Therese Andersson som både kvitterade och gav Iksu en 3-2-ledning.

Schweiziskan Corin Rüttimann kvitterade för Endre med tolv minuter kvar, men bara två minuter därpå satte Iksus Iza Rydfjäll 4-3 med ett distansskott. Cassandra Edberg gjorde sedan 5-3 i tom bur med knappt två minuter kvar.

Iksu möter nu Rönnby i den ena semifinalen. I den andra ställs KAIS Mora mot Pixbo.