Ingen historisk medalj – Pacek femma

Uppdaterad
Publicerad

Aldrig tidigare har en svensk herre tagit en medalj under judo-VM och så inte heller i dag. Martin Pacek var nära men i matchen om bronspengen åkte han på en snöplig förlust.

– Han hade bra koll och ledningen på en passivitetsvarning. Sen blir han stressad i en situation och tappar tyvärr matchen, säger förbundskaptenen Robert Ericsson till SVT Sport.

”Ska vara nöjd”

En femteplats blev det och det är en väldigt bra placering för den åttonderankade svensken som plockade många viktiga rankingpoäng inför OS i Rio.

– Han ska vara nöjd men han är så klart besviken, man vill ju gärna ha den där medaljen, säger Ericsson. Bronset i 100-kilosklassen gick till Ivan Remarenco, Förenade Arabemiraten.

Missade London – vill till Rio

Pacek missade OS i London på ett minst sagt tråkigt sätt. Han var i världstoppen när han 2011 drog av en lårmuskel. Även om det ser bra ut nu inför Rio tar förbundskaptenen ingenting för givet.

– Det är klart det ser bra ut, men vi ska ha i åtanke 2011 och vad som kan hända på vägen, det är långt kvar till 2016.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.