Foto: Bildbyrån

Kallur tror inte VM är ”rimligt”

Uppdaterad
Publicerad

Häcklöparen Susanna Kallur har gett upp tankarna på VM i Peking i slutet av augusti, skriver Svenska Dagbladet.

Kallur fick ont i benet efter comebacken i tyska Karlsruhe i januari och har inte tränat med häckar sedan dess.

– Man ska inte hålla på och hoppas på något som inte är rimligt. Nej, jag tror inte att det är rimligt längre, säger den skadeförföljda 34-åringen till tidningen.

Det är ingen ny skada som ligger bakom beslutet, men ”skelettet måste härdas”. Kallur hoppas fortfarande på OS i Rio de Janeiro nästa år.

Friidrott säsong 2015

– Det blir tuffare och tuffare, men om jag inte trodde på det skulle jag kasta in handduken och det har jag inte gjort, säger hon.

Kallur ger inga besked om en eventuell utomhuspremiär i sommar.

På sin blogg bekräftar hon att VM ”inte är realistiskt”.

”OJ! Nu hörde jag på sportnyheterna om att jag ”förmodligen missar” sommarens VM i Peking. Och det var ju jag som sa det idag, i en intervju med SvD, så det stämmer ju alldeles riktigt. Att det inte är realistiskt inser till och med en inbiten optimist som jag. Men inte ser livet nå dystrare ut för det? Njae, inte speciellt. Det finns många andra tävlingar att springa häck på i framtiden”, skriver hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrott säsong 2015

Mer i ämnet