Anna Wijk stod för ett mål och fem målgivande passningar. Foto: TT

Svenska krossen i innebandy-VM: 16–1

”Vi började lite halvknackigt”, säger Anna Wijk. Men det slutade med seger, 16–1.

Sverige varvade upp efter hand i VM-premiären i innebandy mot Tyskland.

Sveriges innebandydamer vann VM-premiären mot Tyskland med klara 16-1. Anna Wijk spelade fram Therese Karlsson till första målet efter mindre än tre minuters spel. Sedan ramlade målen in i en strid ström, fyra i den första perioden och lika många i den andra. Josefina Eiremo, Malin Andreason, Amanda Larsson, Amanda Delgado Johansson och Emelie Wibron stod för två mål vardera. Anna Wijk protokollfördes för ett mål och fem målgivande passningar.

Wijk tyckte att det borde ha gått ännu bättre.

– Vi började lite halvknackigt. Jag vet inte om vi var nervösa eller vad det var. Deras målvakt var bra men vi borde ha gjort fler mål, sade hon.

Kais Mora-centern tyckte att Sverige spelade upp sig och att matchen, trots de stora siffrorna, var mer än en transportsträcka mot viktigare uppgifter.

– Det handlar mycket om att göra bra prestationer och om att få ihop formationerna. Mot slutet hade vi bra fart på bollen, sade Wijk.

VM i Tammerfors fortsätter för svensk del med match mot medaljkandidaten Tjeckien på söndag.

– Det blir tuffare, ett mycket högre tempo. Det gäller att vi snäpper upp oss, sade Wijk.