Foto: Bildbyrån

Efter en månads uppehåll – AIK tog poäng

Uppdaterad
Publicerad

Seriens bästa hemmalag tabelltrean Helsingborg tog emot ett AIK som inte spelat match i Superligan i innebandy sen den 20 november.Trots det blev det en jämn och intensiv drabbning som slutade 5-5.

Helsingborg började bäst och hade en ledning med 2-0 i mitten av den första perioden. Hemmalaget  fick sen två spelare utvisade och AIK kunde reducera och kvittera. Helsingborg kunde dock gå till pausvila med 3-2 efter att backen Kristoffer Fält rullat in bollen i öppet mål i en kontring.

Daniel Johnsson tvåmålsskytt

I inledningen av den andra perioden gjorde Daniel Johnsson 4-2. AIK kom återigen tillbaka och det var 4-4 inför den sista perioden. Där tog bortalaget ledningen för första gången i matchen genom Oscar Hagberg. Då klev formstarke Johnsson fram igen och satte 5-5. Helsingborgsspelaren har nu gjort 14 mål på fem matcher och ligger tvåa i poängligan. 

I Sudden death var hemmalaget närmast seger med ett skott i ribban men matchen slutade 5-5.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.