Iksus damer är klart för semifinal i damernas SM-slutspel. Foto: Bildbyrån

Iksu och Mora till semifinal

Med var sina 3-0 i matcher gick både Iksu och Mora vidare till semifinal i damernas innebandyslutspel i kväll.

Iksu gjorde 10-6 på skånska Malmö medan Kais Mora slog till med klara 8-3 hemma mot Karlstad. Därmed är två av favoriterna klara för vidare spel om SM-guldet.

I Umeå svängde matchen mellan Iksu och Malmö. Iksu gick tidigt fram till 4-1, men Malmö kom tillbaka och var bara ett mål i från i den andra perioden, 4-5, och kvitterade också till 6-6 i upptakten på tredje perioden. Men hemmalaget ruskade av sig det och gjorde ett matchavgörande ryck fram till 10-6 under matchens sista elva minuter.

Wijk tvåmålsskytt

Poängstark i hemmalaget var Nina Bärtschi som gjorde två mål och två assist.

I Mora hade hemmalaget lättare att avancera till semifinal. Efter tidig ledning med 3-1 i den första perioden, fortsatte Mora med att gå fram till 5-2 i mittperioden. När sedan Anna Wijk gjorde 7-2 till Mora i upptakten av den tredje perioden, var avancemanget i hamn för dalkullorna. Wijk stod för totalt två mål i matchen.