Mika Kohonen gjorde sin 1000:e SSL-poäng i segermatchen mot Warberg. Foto: Bildbyrån

Milstolpen: 1000:e SSL-poängen

Helsingborg bortavann mot SSL-jumbon Warberg efter en sen vändning. 39-årige Mika Kohonen fick anledning att fira dubbelt när hans framspelning till ett av målen innebar hans 1000:e poäng i SSL.

Efter en trevande och chansfattig förstaperiod small det till rejält i andra perioden mellan SSL-jumbon Warberg och Helsingborg.

Hemmalaget Warberg fick en drömminut när Tom Ondrusek bakom mål först spelade fram till Mattias Kongstad vid ena stolpen – sedan vispade Robin Blåberg in 2–0 bara 46 sekunder senare.

Kohonen nådde milstolpe

Men Helsingborg repade sig snabbt. Gästernas skyttekung Daniel Johnsson, för närvarande tvåa i poängligan, reducerade då till 1–2 framspelad av Mika Kohonen – finländarens 1000:e poäng i SSL.

När speakern uppmärksammade milstolpen fick 39-åringen taktfasta applåder av hemmapubliken, som fick anledning att applådera ytterligare innan andra perioden var över när Robin Blåberg gjorde sitt andra mål i matchen till 3–1.

Fullbordade vändning

Warberg var på väg mot sin blott fjärde seger den här säsongen – men då förstörde ödesdigra utvisningar jumbons kväll. Två Helsingborgsmål i numerärt överläge i tredje perioden gjorde att man hade kvitterat till 4–4 nio minuter in.

Sedan tog Helsingborg ledningen för första gången i matchen när Jonathan Nilsson med fyra minuter kvar gjorde 5–4 som Jami Manninen följde upp med att fastställa slutresultatet till 6–4 med två sekunder kvar.