Sverige segrade i Finnkampen Foto: Bildbyrån

Sverige totalsegrade i Finnkampen

Uppdaterad
Publicerad

Sverige totalsegrade mot Finland i Finnkampen. De svenska herrarna satte spiken i kistan när de vände och vann i den sista matchen med 4–2.

Det var dags för långhelgens andra möte mellan Sverige och Finland på herrsidan när Finnkampen skulle avslutas för den här gången.

Efter 6–6 från torsdagens möte inledde Janne Hoikkanen målskyttet under söndagens returmatch i finska Vanda när han gav de finska lejonen ledningen efter fem minuter. Innan periodpaus utökade dessutom hemmalaget till 2–0 av svenskbekantingen Jani Kukkola.

Vaknade i andra

Sedan inleddes den svenska upphämtningen. Efter mål av storstjärnorna Rasmus Enström och Kim Nilsson halvvägs in i matchen var det oavgjort inför den tredje perioden – där vändningen fullbordades. Enström klev fram igen och blev målskytt på nytt och sedan fastställde Linus Nordgren slutresultatet 4–2 knappt fyra minuter från slutet.

Svensk totalseger

Det blev till slut en säker svensk seger i Finnkampen där nationerna spelat om två poäng för matchresultat och en extrapoäng för den obligatoriska straffläggningen efteråt. Slutresultatet blev 9–3 efter tre segrar och ett kryss vid full tid samt två straffsegrar för svensk del.

Alla matcher:

Sverige-Finland (herr) 6-6 där Sverige vann straffläggningen

Sverige-Finland (dam) 5-4 där Finland vann straffläggningen

Finland-Sverige (dam) 2-10 där Finland vann straffläggningen

Finland-Sverige (herr) 2-4 där Sverige vann straffläggningen

Källa: Svenska innebandyförbundet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.