Innebandyn får ny förbundskapten

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Hill blir förbundskapten i innebandy. Han tar över efter Jan-Erik Vaara som under sina sex år fört fram herrlandslaget till två guld. I det senaste världsmästerskapet i december blev det finalförlust mot Finland.

– Det är en fantastisk utmaning och en stor förmån att få jobba med världens roligaste sport med världens bästa lag, säger Hill till SVT Sport.

Mikael Hill har det senaste året ansvarat för innebandyförbundets utvecklingsprogram för spelare mellan 19 och 23 år. Tidigare har han bland annat tränat superligalagen Jönköping och Mullsjö.

Målet för landslaget är att ta tillbaka VM-guldet i Tjeckien 2018.

– Jag vill se flera som är med och utmanar om platserna i landslaget. Vi kommer att titta på en del nya spelare,säger Hill till SVT Sport.

Vad skulle du vilja förändra i spelet?

– Jag skulle vilja utveckla farten i spelet och driva upp tempot ännu mer. Jag tycker att man kan se det i SSL, som är världens bästa liga, att det finns ett antal lag som är duktiga på att driva upp tempot och det måste vi spinna vidare på, säger han.

Han har skrivit kontrakt till och med VM 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.