Landgren Carestam slutar som klubbchef

Kristina Landgren-Carestam och Jesper Andreasson under innebandymatchen i SSL mellan Pixbo och Växjö den 13 januari 2016 i Göteborg.
Foto: BildbyrånKristina Landgren-Carestam och Jesper Andreasson inför mötet mellan Pixbo och Växjö i januari.
Innebandyprofilen Kristina Landgren Carestam slutar som klubbchef i Pixbo efter 15 år i olika roller i klubben.

Innebandyprofilen Kristina Landgren Carestam slutar som klubbchef i Pixbo efter 15 år i olika roller i klubben.

Landgren Carestam blev historisk när hon 2004 blev den första kvinnliga förbundskaptenen i ett svenskt herrlandslag. Nu väntar en karriär som chef i näringslivet.

– Att jag avslutar min tjänst innebär inte att jag lämnar Pixbo. Jag brinner fortfarande för innebandy och Pixbo Wallenstam i synnerhet. Jag är redan nu ungdomsledare för flickor 09 och kommer fortsätta jobba ideellt inom föreningslivet", säger Landgren Carestam i ett pressmeddelande.

Historisk förbundskapten

Kristina Landgren Carestam har en lång meritlista. Hon har varit förbundskapten både för Sveriges herrlandslag och damlandslag och har tagit VM-guld med båda. Den enda förbundskapten som klarat den bedriften. VM-guldet med damlandslaget kom 2003. Inför ett fullsatt Globen förde hon herrlandslaget till VM-guld 2006. Dessutom har hon dubbla SM-Guld med Pixbos herrlag 2002 och 2003. Landgren Carestam förde även AIK:s herrar upp till elitserien 1999, och var med och tog Europacupguld 1996-1997.