Örnsköldsvik var tillbaka i högstaligan och fick tuffaste möjliga motstånd direkt.

Regerande mästarlaget Iksu vann med förkrossande 13–1 på bortaplan.

Tvillingsystrarna och superstjärnorna Veera och Oona Kauppi noterades för totalt sex poäng.

Det blev ingen lätt comeback i innebandyns finrum för Örnsköldsvik.

Redan efter sex och en halv minut satte 16-åriga framtidslöftet Tilda Hållstam 1–0 för gästerna som kopplade greppet om matchen direkt.

Superligan dam

Det var först halvvägs in i den tredje perioden, vid ställningen 8–0, som ÖIB spräckte nollan med sitt enda mål i matchen.

Efter det gjorde Iksu fem mål till och vann med solklara 13–1.

Umeålagets fruktade nyförvärv Veera och Oona Kauppi – den förstnämnda utsedd till världens bästa innebandyspelare 2017 – noterades för totalt sex poäng. Två mål och två assist av Veera, ett mål och en assist för Oona. Tilda Hållstam bjöd på ett hattrick.

Trots de stora siffrorna så imponerade Örnsköldsviks målvakt Sandra Hanses med flera högklassiga räddningar.

Se SVT:s reportage om tvillingarna Kauppi i spelaren nedan.

MATCHFAKTA

Örnsköldsvik–Iksu 1–13 (04, 03, 16)

Första perioden: 0–1 (06.36) Tilde Hållstram (Ellinor Berling), 02 (10.01) Oona Kauppi (Veera Kauppi), 03 (14.20) Veera Kauppi (Oona Kauppi), 04 (16.14) Maja Viström (Sandra Svärd).

Andra perioden: 05 (32.54) Sofia Joelsson (Emelie Wibron), 06 (33.52) Veera Kauppi (Myra Aggestål), 07 (34.10) Självmål.

Tredje perioden: 08 (41.18) Tilde Hållstam (Ellinor Berling), 18 (49.11) Frida Tjärnström, 19 (42.54) Malgorzata Kulczycka (Tilde Hållstam), 110 (53.52) Cornelia Fjellstedt (Maja Viström), 111 (56.16) Tova Eriksson (Amanda Delgado Johansson), 112 (57.27) Mya Aggestål (Veera Kauppi), 113 (59.31) Amanda Delgado Johansson (Maja Viström).

Domare: Ludwig Broadhall och Robert Nordin.