Nykomlingen Karlstad pressade Pixbo i två perioder

”Vi gör för många enkla missar”, det har vi inte råd med mot ett lag som Pixbo, säger Karlstads Christian Persson till TV4 Sport.

Tabellnian mot serieledaren Pixbo skulle bara kunna sluta på ett sätt. Länge var det ovisst men i tredje perioden gjorde Pixbo det avgörande rycket.

Pixbo hade en 4–2-ledning i andra perioden men Karlstad kom tillbaka. Och hemmapubliken vädrade morgonluft när Jesper Karlsson satte 4–4 i slutet av den perioden.

Men halvägs in i tredje perioden gjorde matchens förgrundsfigur, Pixbos Linus Henriksson 5–4. Henriksson som gjorde  2 mål och 3 assist låg även bakom matchavgörande 7–4-målet som Jens Milesson fick in.

– Jag tycker det är dåligt match från vår sida, min insats var bedrövlig trots ett mål och en assist men skönt att vi vann tillslut, säger Pixbos Jens Milesson till TV4 Sport.

Slutresultatet 8–4 fastställde sedan Patrik Malmström i öppen kasse i slutet.

– Vi är ett bra lag och trots en tipp i de två senaste matcherna vinner vi ändå, säger Milesson.