Pixbo klart för final efter tredje raka

Pixbos damlag är klart för SM-final i innebandy.

Det efter att ha tagit tredje raka segern mot Rönnby, vilket innebar 3-1 i matcher.

– Det var en tuff match, säger Pixbotränaren Jonas Gustafsson till Expressen.

Det blev en tajt historia när Pixbo säkrade finalbiljetten mot Rönnby. Trots att det var hemmalaget som skapade mer framåt så var det gästande Pixbo som tog ledningen i den första perioden genom Amanda Berggren, som i andra perioden även skulle göra 2-0 till Pixbo.

Rönnby var långt ifrån ofarligt, och lyckades till slut få in en boll i nät när Wilma Johansson avslutade ett fint anfall. Hemmalaget pressade sedan på rejält för en kvittering, men Pixbo stod emot bra och höll undan. Pixbo vann med 4-1 efter två mål i tom bur.

En stort bidragande orsak till segern för Pixbo var målvakten Lara Heini som storspelade när Rönnby tryckte på, och totalt räddade 22 av 23 skott under matchen.

– Rönnby öser på och gör sin bästa match i serien, säger Pixbotränaren Jonas Gustafsson till Expressen.