Rudd avgjorde trots sjukdom. Foto: Bildbyrån

Sjuk Rudd avgjorde för Storvreta

Det regerande mästarlaget Storvreta är klart för SM-semifinal i innebandy – tack vare en sjuk Alexander Rudd. Rudd avgjorde den femte kvartsfinalen på straff, 3–2, med knappt två och en halv minut kvar av matchen, sedan Dalen hämtat in 0–2 till 2–2. Storstjärnan hade dessförinnan inte spelat en enda minut på grund av sjukdom.

Storvreta gick vidare med 4–1 i matcher.

Även Falun är i semifinal, efter 4–1 i matcher mot Helsingborg. Det var inget snack i den femte kvartsfinalen, 9–5. Johan Fahlström gjorde 1–0 efter lite mer än åtta minuter och när han knappa kvarten senare gjorde sitt andra mål hade Falun utökat ledningen till 4–0.

Med den bufferten överlevde Falun vilda västern-innebandyn i tredje perioden, då lagen tillsammans gjorde åtta mål. Alexander Hallén blev tremålsskytt för Falun.

Iksu och Kais Mora en seger från semi

SM-guldfavoriten Iksu avslutade grundserien med att besegra Malmö och sätta poängrekord. Nu är innebandydominanten på god väg mot semifinal efter ytterligare två segrar mot serieåttan Malmö.

Iksu följde upp 8–1-segern på bortaplan i den första kvartsfinalen med 8–2 i den andra i bäst av fem möten. Malmö hade oavgjort efter första perioden, 2–2, men orkade inte stå emot övermakten. Johanna Hultgren gjorde comeback efter skada och satte fyra mål för Iksu.

Umeålaget kan avgöra på måndag, i den andra hemmamatchen på tre dagar.

– Klubbchefen har sagt att vi får betala resan ner till Malmö själva om vi förlorar, säger tränaren Andreas Harnesk till Innebandymagazinet.