Storvretas Victor Andersson och Jimmie Pettersson jublar. Foto: TT Nyhetsbyrån

Storvreta vann SM-guld efter drama

Uppdaterad
Publicerad

Storvreta är svenska mästare. I en svängig final mot Linköping drog man det längsta stråt och kan nu fira klubbens fjärde SM-guld någonsin. ”Jag är så himla lycklig”, säger Storvretas matchhjälte Mattias Samuelsson.

Inför en publik som aldrig varit större i en innebandymatch, 18 166 personer var på plats i Tele2 Arena, återtog Storvreta titeln som Sveriges bästa innebandylag. Efter två mål i den sista perioden vände man underläge till seger och SM-guld.

– Jag är så himla lycklig. Det är en jättejämn match men det här var vårt år på något sätt, säger Mattias Samuelsson som satte det avgörande 5-4-målet.

Det var Storvreta som tog kommandot i finalen. Albin Sjögren och Mattias Samuelsson gav Uppsalalaget ledningen med 2-0 efter tjugo spelade minuter. Endast 39 sekunder in i den andra perioden reducerade sedan Linköping till 2-1, ett mål som blev omdiskuterat då Storvretas målbur flyttats.

”Vi viker ned oss”

Efter ett mål av Jimmie Pettersson fyra minuter senare såg Storvreta ut att gå till ledning med 3-1 inför den sista perioden. Då small det två gånger om när Linköping reducerade och kvitterade på 28 sekunder. Först satte Martin Karlsson 3-2 innan Gustav Fritzell kort därefter gjorde 3-3.

– Vi viker ned oss och släpper in två kassar på slutet, kommenterade Viktor Klintsten.

Linköping fullbordade sedan sin vändning när Martin Karlsson gjorde sitt andra mål för dagen och ordnade 4-3 på ett långskott. Men Storvreta skulle vända på matchen igen. Två mål på två minuter av Albin Sjögren och Mattias Samuelsson var det som fällde avgörandet och gav SM-guldet till Storvreta, det fjärde i klubbens historia.

”Det är så mycket känslor”

– Det känns fantastiskt på alla sätt och vis. Det är så mycket känslor och jag har så ont i min kropp, säger Storvretas Alexander Rudd.

För Linköping var det andra året i rad som man förlorade SM-finalen. Tvåmålsskytten Martin Karlsson, som fick pris som matchens bäste spelare, var besviken efteråt.

– Det är klart det är jättesurt. Vi kommer tillbaka bra i matchen och tar ledningen med 4-3. Sen går vi bort oss lite. Att få stryk med ett mål är värsta tänkbara scenariot, säger han till SVT Sport.

MATCHFAKTA

Storvreta–Linköping 5-4

(2--0, 1-3, 2-1)

Storvreta: Albin Sjögren 2, Mattias Samuelsson 2, Jimmie Pettersson

Linköping: Martin Karlsson 2, Matel Jendrisak, Gustav Fritzell

Publik: 18 166 (världsrekord)

Storvreta svenska mästare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.