Arkiv: Linköpings Anton Karlsson, Martin Hovlund och Matej Jendrisák fick jubla även ikväll. Foto: Bildbyrån

SM-finalisten Linköping vaknade till liv

Med en svajig säsongsinledning har Linköping inte nått upp till sin potential, men med topplaget Storvreta på besök visade man att man fortfarande är att räkna med.

Tabelltrean Storvreta har seriens kanske vassaste startfemma. Fyra av fem utespelare är nämligen landslagsmän, och det var ”landslagsfemman” som tidigt satte prägel på matchen.

En efter en rörde landslagsspelarna bollen tills Alexander Rudd slutligen assisterade Robin Nilsberth till 1-0. Storvreta utökade till 2-0 innan första perioden var slut men matchbilden var jämnare än resultatet.

– Det är inga duvungar vi möter men vi lyckas kriga ner Linköping i första perioden, sa Robin Nilsberth till TV4 Sport.

Men i andra perioden var det Linköping som vann striden. Laget gjorde fem raka mål och hade ledningen med 5-3 i andra periodpaus. Det vackraste gjorde Tobias Gustafsson när han från halva plan tog sig igenom försvaret och rundade målvakten. Ledningen för Linköping var för stor för landslagsspelarna i Storvreta, de var aldrig nära att rubba den i tredje perioden.

Matchens sista mål gjorde hemmalagets Matej Jendrisák när han satte 7-4. Linköping klättrar med vinsten upp till en sjätteplats i tabellen.