Pixbo tog årets första seger mot Linköping. Foto: Bildbyrån

Pixbo bröt Linköpings segersvit

Pixbo är i vinnarspår igen. Efter två raka förluster tog man årets första seger borta mot Linköping när man vann med 9–4 – och dessutom bröt motståndarens segersvit på fyra raka matcher.

Det svängde snabbt när Pixbo gästade Linköping under onsdagkvällen. Efter första perioden med likaläget 2–2 hade bägge lagen hunnit vara i ledning men där motståndarna replikerat snabbt mindre än en minut efter. Första aktens höjdpunkt var när Jens Milesson högklassigt genom en soloräd över hela planen spelade ut till Daniel Calebsson som gjorde 2–1 för Pixbo.

Sju raka bortamål

I andra fortsatte det att svänga. Linköping fick en drömstart när Gustav Fritzell nätade från nära håll och som kollegan Martin Hovlund följde upp med ett långt avslut till 4–2. Men sedan tog det roliga slut för Linköping. Först replikerade Pixbo hypersnabbt ännu en gång, bara 27 sekunder efter, och sedan gjorde gästerna sju raka mål och vann med klara 9–4.

Årets första Pixboseger

Efter två raka förluster var Pixbos första seger för året i hamn – samtidigt som man bröt Linköpings svit på fyra raka segrar under 2017.

Pixbo går dessutom om kvällens motståndare i tabellen när de tar över fjärdeplatsen.