Rudd missar på grund av skada. Foto: Bildbyrån

Svensk stjärnduo missar VM

Uppdaterad
Publicerad

Bara dagar innan innebandy-VM skakas Sverige av tunga avbräck. Rutinerade Anton Karlsson och nyckelspelaren Alexander Rudd missar. ”Jag vill inte riskera Rudds karriär”, säger förbundskapten Jan-Erik Vaara.

Det är landslagsledningen som har tagit beslutet att inte låta 24-åringen till Riga. Centern var med förra tisdagen när truppen samlades för ett läger i Visby – men där konstaterades det snabbt att Storvreta-spelaren inte är i skick för att medverka i VM.

– Hjärnskakningen kom så pass nära mästerskapet att rehabiliteringen äter upp för mycket av VM-veckan. Men beslutet bygger framförallt på att vi måste vara försiktiga med den typen av skador, jag vill inte riskera Rudds karriär, säger förbundskapten Jan-Erik Vaara i ett pressmeddelande.

Rudd fick en smäll i huvudet mot Millsjö, och har rehabiliterats på hemmaplan för hjärnskakningen. Han minns ingenting av smällen – och det var inte första gången som det drabbade Rudd, som nu ser mörkt på framtiden.

– Det är jättetungt. Jag har siktat på VM i två år. Nu är det svårt att se fram emot någonting, säger Rudd till Aftonbladet.

VM-hjälte ersätter

I hans ställe plockas lagkamraten Henrik Stenberg in som ersättare. 26-åringen avgjorde VM-finalen 2014.

– Alla vet vad Henke kan prestera under sina bästa stunder. Han blir ett naturligt val med tanke på den fina form han visat upp med sina 13 poäng de tre senaste matcherna. Han är en matchvinnartyp och är enormt taggad inför det här, säger Vaara.

Även Karlsson missar

Men Rudd är inte den ende som tvingas lämna återbud till innebandy-VM. Linköpings Anton Karlsson har ett knä som spökar. I ett sms till Corren skriver 25-åringen att det rör sig om en ny broskskada. Ännu har Jan-Erik Vaara inte gjort klart med någon ersättare för Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.