Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stor show av Kauppi i semifinalen Foto: SVT

Systrarna Kauppi visade vägen när Finland gick till VM-final

Uppdaterad
Publicerad

Finland är klart för final i innebandy-VM.

Systrarna Kauppi stod för en rejäl uppvisning när Tjeckien besegrades i semifinalen med 8–2.

– Hon är fullständigt överlägsen den här matchen, sa SVT Sports Chris Härenstam om Veera Kauppi som stod för fyra av målen.

Kauppi-systrarna tog tag i taktpinnen direkt. Veera tog sig förbi sin försvarare och spelade in till tvillingsystern Oona som spräckte nollan efter drygt en minut.

– Där får vi se prov på hennes (Veeras) skicklighet direkt. Wow, vilket spel. Jag trodde hon skulle skjuta men hon fintade bort mig och de tjeckiska spelarna, kommenterade SVT Sports Chris Härenstam.

SVT Sports expert Anna Wijk fyllde i:

– Hon är helt briljant, det är ett klassmål av Finland.

”Fullständigt överlägsen”

12 minuter senare var det dags igen – och ännu en gång var det systrarna som låg bakom målet. Efter ett vackert kombinationsspel var 2–0 ett faktum.

Tidigt i den andra perioden klev Veera Kauppi fram – igen. Storstjärnan vandrade in i banan och skickade in ett dragskott till 3–1.

– Hon är fullständigt överlägsen den här matchen. Jag ryser när jag tittar på henne, kommenterade Chris Härenstam.

Veera Kauppi nöjde sig inte där. 6–2 stänkte hon dit i krysset innan hon fastställde slutresultatet 8–2. Finland är därmed klart för VM-final.

SVT sänder den andra semifinalen där Sverige ställs mot Schweiz 13.05.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.