Foto: Bildbyrån

Flera debutanter i historiska VM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges innebandyherrar måste numera kvala för att ta sig till VM. I truppen till kvalet finns fem debutanter med. ”Det ger oss utrymme att testa de som knackar på dörren”, säger Sveriges assisterande förbundskapten Ulf Hallstensson till SVT Sport.

Som ett led i att försöka bredda innebandysporten internationellt måste Sverige för första gången kvala för att ta sig till det innebandy-VM som spelas i Lettlands huvudstad Riga 2016.

I det historiska kvalet väntar Slovakien, Frankrike, Belgien, Ryssland och Island – inga lag som lär skrämma Sverige direkt.

– De lag vi har erfarenhet av är Ryssland och Slovakien som vi mött i VM-sammanhang. Sen blir det, för min del i alla fall, nya erfarenheter när vi möter nationer som Belgien, Frankrike och Island. Men vi ska vinna varje match, så enkelt är det, säger Ulf Hallstensson till SVT Sport.

Att svagare motstånd väntar Sverige innebär att truppen saknar flera starka namn, medan fem debutanter i Andreas Dahlqvist, Jens Milesson, Albin Sjögren, Adam Colling och Markus Jonsson får chansen.

– Vi har byggt upp en ganska stark stomme av svensk innebandy på herrsidan, men allt kan hända. Det här ger oss utrymme att testa de spelare som knackar på dörren lite grann. Vi har ändå med fem debutanter plus några till som inte har så mycket erfarenhet.

VM-kvalet spelas 3-7 februari i slovakiska Nitra.

Fakta: Sveriges VM-kvaltrupp

Målvakter: Jon Hedlund, Pixbo, Jonatan Paulsson, Helsingborg.

Backar: Tobias Gustafsson, Linköping, Markus Jonsson, Växjö, Mattias Ljunggren, Dalen, Jens Milesson, Pixbo, Robin Nilsberth, Storvreta, Mattias Wallgren, Warberg, Martin Östholm, Pixbo.

Forwards: André Andersson, Växjö, Adam Colling, Karlstad, Andreas Dahlqvist, Gävle, Rikard Eriksson, Warberg, Johannes Larsson, Falun, Linus Nordgren, Helsingborg, Simon Palmén, Falun, Alexander Rudd, Storvreta, Johan Samuelsson, Granlo, Albin Sjögren, Storvreta, Jonas Svahn, Dalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.