Johan Roos gjorde två mål i tredje perioden när Växjö säkrade klubbens första finalbiljett. Foto: Bildbyrån

Växjö klart för historisk SM-final

Uppdaterad
Publicerad

Växjö är för första gången klart för SM-final i innebandy. Tack vare en högre växel i tredje perioden lyckades ”Vipers” vända ett tvåmålsunderläge till seger mot Mullsjö inför rekordpublik.

Växjö vann på bortaplan i måndags och hade skaffat sig matchboll inför den femte semifinalmatchen mot Mullsjö hemma i Fortnox Arena i dag.

Men det var bortalaget som tog kommandot i de två första perioderna och ledde med 4-2 efter halva matchen efter dubbla mål av Kim Ganevik.

Dubbla mål av Roos

I tredje perioden kom Växjö ut med bestämdhet och Johan Roos kvitterade till 4-4 efter två minuters spel. Bara 40 sekunder senare tog ”Vipers” ledningen för första gången i matchen när Valdemar Ahlroth satte 5-4.

Och när Roos bestämt pangade in 6-4 efter 7.42 och kände de 1 642 åskådarna (nytt publikrekord) doften av SM-final.

Kasper Hedlund reducerade visserligen till 6-5 men närmare kom inte Mullsjö.

– Det är helt sjukt. Fantastiskt! säger Växjötränaren Niklas Nordén till SVT Nyheter Småland.

Publikrekord i hemmahallen

Sista minuten stod publiken upp och applåderade fram Växjö till klubbens första SM-final någonsin. Efter slutsignalen sprang spelarna runt och firade och kramade i flera minuter.

– Kolla runt omkring en, fullsatt hall och ett lag som gör det gigantiskt bra ihop så det är ju hur häftigt som helst, säger Nordén.

SM-finalen, som sänds i SVT, spelas den 22 april i Globen. I den andra semifinalserien leder Falun med 3-1 i matcher över Storvreta. De lagen möts i morgon kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.