Växjö besegrade Mullsjö med 6-4 på bortaplan i SM-semifinalen. Foto: Bildbyrån.

Växjö vann tät kamp – matchboll i semin

Uppdaterad
Publicerad

Niklas Ramirez målade trippelt mot Mullsjö till matchboll för Växjö i SM-semifinalen. När Mullsjö stormade fram för en kvittering, så klev Ramirez fram och ordnade det förlösande målet till 6-4-seger i Nyhemshallen.

– Det är skönt att få vinna. Det var en riktig krigarseger, där vi offrade oss för varandra, säger Växjö-kaptenen Filip Kjellson till TV4 Sport.

Men det var ingen enkel väg till seger för Smålandslaget. Lagen följdes åt i hela matchen, där Hawaii-spel och sprudlande offensiv ledde till nätrassel i båda kassar. Inget av lagen hade kraft eller kvalité att gå ifrån.

Ramirez avgjorde i tredje perioden

Det var först i tredje perioden som bortlaget klev ifrån. Markus Jonsson gjorde sitt andra mål för kvällen till 5-3, medan stora hjälten Niklas Ramirez löpte sig fri framför mål och tryckte in sitt tredje mål för kvällen till 6-4 i öppen kasse.

Det avslutade en massiv Mullsjö-press för en kvittering, där Växjö-målvakten Eero Kosonen länge var skillnaden mellan seger och förlängning.

Växjö leder sålunda med 3-1 i semifinalserien och har chans att ta sig vidare till final i onsdagens retur mot Mullsjö i Fortnox Arena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.