Svenskorna jublar efter Annie Nilssons 2–0-mål mot Tjeckien. Foto: Internationella Innebandyförbundets Youtubekanal

VM-final för innebandyns U19-damer

Sveriges U19-damer i innebandy är klara för VM-final mot Finland.

Det blev klar seger, 5–0, i semifinalen mot Tjeckien.

”Vi har inte satts på prov än, men vi är bra”, säger målvakten Lovisa Hedin till innebandy.se.

Regerande världsmästarna Sverige har gått fram som en ångvält i Kanada. Målskillnaden efter de tre gruppspelsmatcherna var förkrossande 41–0. Och i semifinalen mot Tjeckien blev det alltså klar seger.

Måldrottningen Annie Nilsson visade vägen och satte både ettan och tvåan i den första perioden som slutade 3–0. Mittenperioden blev mållös innan Frida Ahlstrand gjorde 4–0 och sedan spelade fram Ellen Svensson till 5–0 i den tredje perioden.

– Det var tufft, de låg på ganska bra. De lade in många farliga bollar framför mål. Lovisa (Hedin) gjorde en jättebra match i målet, säger backen Gabriella Strandberg till innebandy.se.

Finalmatchen mot ärkerivalen Finland startar i natt, 00.10 svensk tid.

– Det är den matchen vi har längtat efter hela veckan, det ska bli jätteroligt, säger forwarden Marie Segerholm.