Foto: TT

Isabelle Gulldén EM:s MVP

Uppdaterad
Publicerad

Isabelle Gulldén bar Sverige till EM-brons. Nu har 25-årigen utsetts till turneringens mest värdefulla spelare av det europeiska förbundet.

– Det är en självklarhet, säger SVT Sports expert Magnus Grahn.

En expertpanel har valt ut Gulldén i hård konkurrens. ”Bella” var Sveriges självklara nyckelspelare under turneringen och svarade bland annat för ett hundraprocentigt straffskytte. Dessutom vann hon skytteligan i mästerskapet med 58 mål.

– Det är en självklarhet, hon har varit helt outstanding i offensiven och har hållit hög klass i defensiven. ”Bella” har varit den avgörande faktorn som gjort att Sverige fick spela om medaljerna, säger SVT Sports handbollsexpert Magnus Grahn.

Handbolls-EM Damer

Jacobsen bästa back

Sabina Jacobsen prisas också. Randers-spelaren har utsetts till EM:s bästa försvarsspelare. All star-laget domineras, föga överraskande, av Norge.

EM:s all star-lag

Målvakt: Silje Solberg (Norge)

Vänstersex: Maria Fisker (Danmark)

Vänsternio: Cristina Neagu (Rumänien)

Mittnio: Kristina Kristiansen (Danmark)

Linjespelare: Heidi Löke (Norge)

Högernio: Nora Mörk (Norge)

Högersex: Carmen Martin (Spanien)

Bästa försvarsspelare: Sabina Jacobsen (Sverige)

Mest värdefulla spelare: Isabelle Gulldén (Sverige)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM Damer

Mer i ämnet