Isabelle Haak skriver historia

Uppdaterad
Publicerad

Engelholms Isabelle Haak, 15, debuterade i A-landslaget och elitserien när hon bara var 14 år. Hon är yngst genom tiderna på den fronten och även med att toppa poängligan.

– Det är en väldigt lång och koordinerad spelare. Hon har det man kallar supertalang. Det som är intressant är hur fort hon lär sig, det är enormt. Den potentialen vi ser i år är ingenting mot vad vi kommer att få se nästa år, säger Engelholms tränare Per-Anders Sääf till SVT Sport.

Här kommer en till snygg merit: Isabelle Haak slår hårdast i serien och anses vara den största svenska talangen genom tiderna.

– Ja... det är så klart en häftig känsla när folk säger så, säger Haak.

”För bra för Sverige”

Finns det någon risk med att börja så tidigt och så ung?

– Man vill ha utmaningar. När man blir bättre än allt runtomkring är det inte lika roligt och då vill man flytta vidare. Hon bör stanna lite längre än hennes kvaliteter visar, för hon kommer bli för bra för Sverige, säger Sääf.

Isabelle Haak:

– Antingen kan det bli att jag går på något college eller om jag får nåt bra kontrakt utomlands, det skulle vara jättekul. Men vi får se vart det leder. Jag vill bli så bra som möjligt, säger supertalangen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.