18-åring visade vägen för LHC

Efter två raka förluster är Linköping tillbaka som vinnare efter 3-1 mot Luleå i dag i SHL-hockeyn. En av matchvinnarna var 18-årige Jakub Vrana med ett mål och en assist. Det var tredje raka matchen som Luleå lämnade isen som förlorare.

Backen Andreas Hjelm gjorde sitt andra mål för säsongen, båda har kommit mot Linköping, när han satte 1-0 till gästerna.

I den andra perioden spelade Jakub Vrana fram Mark Matheson som kvitterade med en kylig backhand. Fyra minuter senare sköt Vrana in 2-1 ur snäv vinkel i powerplay.

– Jag fick en bra passning från Taffe (Jeff). Sedan försökte jag få pucken på mål, säger Vrana till C More.

Får beröm från tränaren

– En fantastisk talang säger Linköpings tränare Roger Melin om den unge tjecken.

Luleå lyckades inte få in någon kvittering i den tredje perioden. I stället satte Jeff Taffe 3-1 till Linköping i tom bur.

”För tamt framåt”

– Framför allt är det skönt att få vinna igen, säger Melin.

För Luleå var det tredje raka förlusten. Tränaren Joakim Fagervall pekar framför allt på en del av spelet som behöver bli bättre.

– Det är för tamt framåt för att vinna, säger Fagervall.