Foto: Bildbyrån

3–2 till LHC efter 3–2 till LHC

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en ny jämn match mellan Linköping och HV71.

Men det blev inte förlängning i kväll heller.

Nu är LHC en match från att bli klart för semifinal.

”Det blir inte bättre än så här”, säger matchvinnaren Nichlas Hardt.

Linköping vann med 3–2 hemma mot HV71 och leder därmed matchserien med samma siffror. Precis som de tidigare matcherna lagen emellan var det en jämn och tät uppgörelse, men Linköping drog i kväll det längsta strået.           

Det matchavgörande målet kom 11.37 in i den tredje perioden. Mattias Sjögren stal pucken av Kristofer Berglund, skrinnade förbi honom och spelade in pucken framför mål där den danske forwarden Nichlas Hardt stötte in 3–2.

SHL

– Det var en jättefin pass av Mattias, sedan blev det mål. Då blev det jubel och jag blev bara glad, säger Hardt till C More.

3–2 igen

HV försökte pressa på för en kvittering, men kom aldrig riktigt nära. Därmed slutade matchen 3–2, vilket är samma slutsiffror som tre av de tidigare fyra matcherna i serien.

I och med segern har LHC i övermorgon chansen att bli klara för final. Vinner de i Jönköping är kvartsfinalen vunnen.

– Vi ska spela precis som vi gör i dag, hålla en jämn nivå, säger Hardt till C More.

”Pressen på LHC”

HV:s tränare Andreas Johansson anser dock att det inte är någon press på hans lag.

– Vi kommer att vinna nästa hemma och då blir det en sjunde och avgörande match här och då är pressen på LHC, säger han till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet