Adam Larsson ansluter till Tre Kronors VM-trupp Foto: Bildbyrån

Adam Larsson förstärker VM-truppen

Uppdaterad
Publicerad

Adam Larsson, New Jersey Devils, förstärker Pär Mårts trupp till VM. Den defensivt intriktade backen snittar över 20 minuter i NHL-klubben. ”Har aldrig spelat VM och jag har varit skadefri hela året”, säger Larsson till Viasat.

Den 6 maj inleds VM i Ryssland för Tre Kronor. Sedan tidigare står det klart att Pär Mårts blir utan bröderna Sedin, som väljer att vila.

Men i dag bekräftades att New Jersey Devils viktige backkugge Adam Larsson ansluter till turneringen. Larsson har stått för 18 poäng på 82 matcher, men är bättre känd för sitt defensiva arbete den här säsongen. Larsson har näst mest istid i laget med över 20 minuter istid.

Ishockey-VM

– Det har känts riktigt bra, jag har legat på en bra nivå utan större dippar. Det har känts ganska stabilt hela säsongen, säger Larsson.

– Jag har tagit mycket defensivt ansvar. Jag har spelat i ett shutdownpar och mött motståndarnas förstalinor hela säsongen.

Larssons New Jersey är sedan länge klara för att missa slutspel, och när Pär Mårts ringde tvekade han inte.

– Jag har aldrig spelat VM och jag har varit skadefri hela året, så det var ganska givet för mig att åka när man fick frågan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet