En besviken Robin Kovacs i AIK. Foto: Bildbyrån

AIK föll tungt i Mora

AIK brände chansen att rycka i toppen av hockeyallsvenskan. Serieettans förlust borta mot ekonomiskt tyngda Mora var solklar, 1-6.

Efter att AIK och Michael Lindqvist reducerat till 1-3 i början av tredje perioden avgjorde Pierre Engvall matchen med två mål fram till 5-1. Mora tog därmed säsongens första seger mot Stockholmslaget.

Inför bortamötet med Sundsvall hade Västerås inte tagit tre poäng på tio matcher och radat upp sex förluster under nye tränaren Andreas Appelgren.

Mot seriejumbon bröts de negativa sviterna. Västerås vann med 3-1 efter att ha gått i från till 3-0 mellan 12.40 i första perioden och 3.27 i den andra.