AIK vann säsongens andra Stockholmsderby

Säsongens andra Stockholmsderby i Riksserien slutade med seger för AIK med 3-1 mot Djurgården på Hovet. ”Vi vinner årets viktigaste match”, säger AIK:s Lisa Johansson till SVT Sport.

Djurgården tog ledningen tidigt i första perioden genom lagets norska stjärna Andrea Dalen. Djurgården behöll sedan kommandot perioden ut och vann skotten med klara 11-3.

I andra perioden spelade AIK upp sig och på straff kunde laget kvittera till 1-1. Straffskytten Lisa Johansson överlistade Lovisa Berndtsson i Djurgårdens mål med ett handledsskott i krysset.

I tredje perioden fortsatte AIK att hålla i taktpinnen men det dröjde till den 14 minuten innan nästa mål kom. Återigen var det Lisa Johansson som höll sig framme och satte 2-1. Bara dryga minuten senare kom sen också 3-1.

Djurgården tog ut målvakten i slutet på matchen men lyckades inte reducera.

– Vi vinner årets viktigaste match, säger tvåmålsskytten Lisa Johansson till SVT Sport och fortsätter:

– Det känns oerhört skönt med den här vinsten när vi spelar på Hovet med stor publik och allt.

”Hon leder oss på isen i dag”

AIK:s tränare Emelie Berggren var också synbart nöjd efter matchen:

– All träning vi gjort i sommar ger resultat idag. Vi orkar köra hela matchen, i tredje perioden kör vi ifrån dom.

Förutom segern var Berggren extra nöjd med spelet från Linnea Bäckman:

– Hon leder oss på isen i dag.

Högt betyg även till landslagsmålvakten i AIK, Minatsu Murase, som lämnar isen med en räddningsprocent på 96,67. Förlusten innebär att Djurgården, nykomling i Riksserien, tappar viktiga poäng i tabelltoppen där laget jagar Linköping och Luleå.

Djurgården fick också centern Emelie O'konor skadad under matchen. O'konor låg längre kvar på isen efter en närkamp och lämnade sedan isen med hjälp av ledare. Rapporterna kring skadan är knapphändiga efter matchen. Djurgården meddelar att dom just nu inte vet hur allvarligt det är.