Foto: Bildbyrån

Alexander Ovetjkin: ”Vi var nära”

Uppdaterad
Publicerad

Ryssland lyckades inte den här gången heller. Mötet med Kanada slutade med en ny förlust och de ryska stjärnorna var besvikna.

– Vi var nära men inte tillräckligt nära, säger Alexander Ovetjkin efter 3–5 i World Cup-semifinalen.

Slutet på andra perioden förstörde för Ryssland. Kort efter Jevgenij Kuznetsovs 2–1-mål petade Brad Marchand in kvitteringen, och efter det handlade semifinalen i Air Canada Centre endast om ett lag.

Kanada ryckte i sista perioden

Kanada gjorde tre mål i sista perioden och säkrade en plats i finalserien mot antingen Tre Kronor eller Europalaget.

World Cup i ishockey

– Jag tycker att vi utnyttjade deras misstag precis som det var tänkt att vi skulle göra. Och om vi hade avslutat andra perioden med en seger så tror jag att det här hade sett annorlunda ut, säger Rysslands lagkapten Alexander Ovetjkin.

Bobrovskys storspel räckte inte

Sergei Bobrovsky höll länge Ryssland kvar i matchen och stod för många spektakulära räddningar. Men det räckte inte hela vägen.

–  Vi är självklart besvikna. Vi ville gå till final. Det kändes bra för mig och jag försökte göra vad jag kunde för laget. De var bättre än oss idag och vi får gå vidare, säer Sergeij Bobrovsky på en presskonferens efter matchen.

Semifinalen i Toronto var första gången sedan Vancouver-OS 2010 som nationerna ställdes mot varandra med sina absolut vassaste laguppställningar.

Då slutade kvartsfinalen med en storförlust, 3–7.

– Jag tycker inte att man kan jämföra den här turneringen med OS. Det är två helt skilda turneringar. I OS är alla spelare i form efter att ha spelat 40 matcher i NHL, nu spelade vi tre träningsmatcher. Det är helt olika, säger Alexander Ovetjkin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

World Cup i ishockey

Mer i ämnet