Daniel Alfredsson blir kanadensisk medborgare Foto: TT

Alfredsson blir kanadensare

Uppdaterad
Publicerad

I höst ska han få sin tröja upphissad i taket av Canadian Tire Center i Ottawa, men redan på tisdag får Daniel Alfredsson anledning att fira. Nu blir ”Alfie” nämligen kanadensisk medborgare.

Daniel Alfredsson spenderade 17 säsonger i Ottawa Senastors, varav 13 som lagkapten, och jobbar till vardags också i organisationen som rådgivare. Under sin tid blev han otroligt omtyckt i den kanadensiska huvudstaden, dels för sitt spel i Ottawa och dels för sitt välgörenhetsarbete och samhällsengagemang – men frågan är om han inte kommer bli ännu mer omtyckt nu. 

En av 102 som hyllas

Ottawa Senators meddelar att Alfredsson är en av totalt 102 personer som kommer få sitt kanadensiska medborgarskap under en ceremoni i samband med med matchen mellan Kanada och USA i Toronto på tisdag.

”En av de nyaste medlemmarna av den kanadensiska familjen är Daniel Alfredsson, Tre Kronors rådgivare och Ottawa Senators trogne kapten”, skriver Ottawa Senators i ett pressmeddelande.

Ottawa

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.