Daniel Alfredsson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Allvarligt bakslag för Alfredsson

Uppdaterad
Publicerad

I morgon inleds Detroits träningsläger.

Daniel Alfredsson lär dock inte vara med.

Hans karriär kan vara hotad på allvar.

Det bakslag som Daniel Alfredsson åkte på förra veckan var värre än befarat.

Nu tycks den svenske legendarens framtid vara högst osäker.            

NHL 2014-2015

”Kommer vara tålmodiga”

Alfredsson har, på grund av sina ryggproblem, inte åkt skridskor på tio dagar och förväntas inte vara med på lagets träningsläger som inleds i morgon, skriver lokaltidningarna i Detroit.   

– Bakslaget är lite större än ”Alfie” trodde. Men jag vet att han vill ge sig själv alla möjligheteter att se om hans kropp kan tillåta honom att spela. Vi kommer att vara tålmodiga och ge honom tid, säger lagets general manager Ken Holland till Detroit Free Press.

”Frusterad och besviken”

Alfredsson är naturligtvis inte glad över de nya problemen.

– ”Alfie” är frustrerad och besviken, och jag är besviken å hans vägnar. Jag ska ringa till hans agent och jag ska prata med Piet Van Zant (Red Wings tränare) så jag kommer att veta mer efter att ha pratat med dem, säger Holland till detroitnews.com, och fortsätter:

– Jag vet att ”Alfie” fortfarande är fast besluten att försöka spela. Han vill ge kroppen tid att läka och vi ska ge honom det.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2014-2015

Mer i ämnet