Oscar Alsenfelt firar framför hemmaklacken. Foto: TT Nyhetsbyrån

Alsenfelt lysande i Leksandsseger

Frölundas svacka blir allt djupare. Under lördagen gästade Göteborgslaget jumbon Leksand. Dalalaget gick segrande ur striden, 2-1, mycket tack vare Oscar Alsenfelt som motade 48 (!) skott.

– Det gick vår väg. Jag tycker inte att 49 skott mot 16 speglar matchen. De lägger mycket puckar mot mål, och det blir en del returer, men backarna är grymma, säger Leksands burväktare Oscar Alsenfelt till C More.

Två mål på ordinarie matchtid. Brian Connely fick hela Leksand att jubla när han när han drog till från blå och pucken letade sig in bakom Fernström i Frölundamålet. Målet kom redan efter 2,31 i den första perioden.

Kvitteringen kom i period nummer två. Ett powerplay för Frölunda och Andreas Johnsson höll i, höll i och höll i pucken kyligt och kunde till sist överlista en annars omutbar Alsenfelt.

1-1 efter full tid men bara 1.12 in i förlängningen kom Tomi Sallinen från högerkanten och lyfte in en backhand. Bonuspoängen till Leksand.

Leksand lämnar därmed jumboplatsen, om än tillfälligt, i tabellen.