Anaheim, med Devante Smith-Pelly (i mitten) vann i natt NHL:s western conference. Foto: TT Nyhetbyrån

Anaheim säkrade titeln

Uppdaterad
Publicerad

Boston vann eastern conference och hela NHL:s grundserie.

Men Anaheim ville inte vara så mycket sämre.

I natt säkrade de titeln som western conferences bästa lag.

I går kväll säkrade Boston titeln som NHL:s bästa lag i grundserie denna säsong. Några timmar senare vann Anaheim med 4–3 mot Los Angeles efter straffar. Därmed säkrade de segern i western conference. En poäng hade dock räckt.

– Vi pratade aldrig om det, men man kunde se efter matchen att alla visste om det. Några gjorde high five med varandra. Det är en rätt stor bedrift för dem. Sedan sa vi: Nu går vi ut och tar hem straffläggningen, säger tränaren Bruce Boudreau, enligt föreningens hemsida.

NHL 2013-2014

Comeback av Andersen

Det gjorde de också, efter att Fredrerik Andersen räddat samtliga Los Angeles straffar, och Devante Smith-Pelly blivit ende spelare att göra mål. För den förre Frölunda-målvakten Andersen var det första matchen på åtta dagar efter en ansiktsskada.

– Han gjorde det jättebra. Efter att ha varit borta ett tag som han varit var det viktigt att han kom in och spelade en riktigt bra match, säger Boudreau.

I åttondelsfinal får Anaheim möta Dallas, som natten till i går blev sista lag att ta sig till slutspel.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2013-2014

Mer i ämnet